Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kereviz dolması
Kereviz dolması
Pratik Kereviz dolması Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 kereviz
3 havuç
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
4 patates
3 soğan
3 sarımsak
yarım demet dereotu
yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
yarım limonun suyu
1 su bardağı sıcak su
tuz

hazırlanışı: Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin. Havuçları temizleyip kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup kibrit çöpü şeklinde kesin. Patates ve havuçları limonlu suya ilave edin. Soğanları soyup doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Bezelyeleri 5 dakika haşlayıp süzün. Tavada 3 kaşık yağı ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Havuç, patates ve bezelyeleri ekleyip 5 dakika daha kavurun. Kerevizleri süzüp tencereye yerleştirin. Havuçlu karışımı içlerine paylaştırın. Kalan yağı üzerlerine gezdirip, tuz, şeker ve 1 çorba kaşığı limon suyunu ekleyin. Sıcak suyu döküp tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerlerine dereotu serpiştirin ve soğuyunca servis yapın.


Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tahini bir kaba döküp limon suyunu ekleyin. İyice karıştırıp suyu ilave edin ve çırparak yedirin.

Hindiyi bol suda haşlayın. Haşladığınız sudan 1 su bardağını alıp saklayın. Kemiklerinden ayırın. Tencereye tereyağı alın.

Keki için, 3 adet yumurta ve muzu mikserde çırpın. Bitter çikolata ve 3 çorba kaşığı tereyağını kısık ateşte 1-2 dakika eritip çırpın ve yumurtalı muzlu karışıma katıp karıştırın.

Öncelikle patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin.

Soğanı küçük doğrayıp, tereyağında kavurun. Minik doğranmış ciğeri de yağa ekleyip, kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri