Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tavuk terin
Tavuk terin
Pratik Tavuk terin Tarifi

Malzemeler: 6- 8 kişilik
2 adet tavuk göğsü
5 su bardağı su
4 adet orta boy havuç
3 adet kabak
500 gram bezelye
2 adet tavuk bulyon
1 su bardağı üzüm sirkesi
6 adet yaprak jelatin
8-10 adet pazı yaprağı

Hazırlanışı: Suyu bir tencereye alıp, içine dörde böldüğünüz havuç ve kabağı ekleyin. Üzerine bezelye, tavuk bulyon ve üzüm sirkesini katın. Sebzeler yumuşayana kadar haşlayıp sudan çıkarın. Havuç ve kabağı küp şeklinde doğrayın. Tavuk göğsünü de ayrı bir kapta 10-15 dakika haşlayıp, süzdükten sonra elinizle didikleyin. Sebzeleri kaynattığınız sudan 3 su bardağı suyu derin bir kaseye alın. Jelatinleri yumuşaması için önce buzlu suda 5-10 dakika bekletin. Daha sonra sebzeleri haşladığınız suyun içine atıp, erimesi için karıştırın. Jelatinli suyu iyice soğuyana kadar bekletin. Kaynar suya batırıp çıkardığınız pazı yapraklarını orta boy büyüklükte dikdörtgen bir kek kalıbına, kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin. Kabın dibine jelatinli sudan 1 kepçe dökün. Sırasıyla bezelye, didiklenmiş tavuk göğsü, havuç ve kabak olacak şekilde malzemeleri dizin. Aynı işlemi tekrar uygulayın. Kalan jelatinli suyu sebzelerin üzerine gezdirin. Kabın dışından taşan pazı yapraklarını üzerine kapatın ve donması için buzdolabında 1 gece bekletin. Terinin kalıptan kolay çıkması için sıcak suyun içinde 1-2 dakika bekletin ve servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Daha sonra dilimleyerek servis yapın.

Aşçının notu: Jelatini aktarlarda ve pastanelerde bulabilirsiniz.


Suyu bir tencereye alıp, içine dörde böldüğünüz havuç ve kabağı ekleyin. Üzerine bezelye, tavuk bulyon ve üzüm sirkesini katın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yağı eritin, soğanı kavurun. Bezelye ve maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin. Pirinci de ilave edin, kavurmaya devam edin.

Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın. Et suyu ile pirince ilave ağzını kapatın. Pilavı 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Havucu rendeleyin. Kaynayan suyun içine tortelliniyi dökün. 4 dakika kaynatın. Fasulyeleri tortellininin içine ekleyin, 2 dakika daha pişirin.

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Üzerine kremayı ilave edip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri