Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lingue makarnalı baharatlı tavuk
Lingue makarnalı baharatlı tavuk
Pratik Lingue makarnalı baharatlı tavuk Tarifi

Yaz aylarında yapılabilecek hafif ve çok lezzetli bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Süleyman Engin sizler için anlattı...

Malzemeler:
100 gr renkli biberler (dolmalık sarı, kırmızı, yeşil biber)
100 gr beyaz lahana
1 adet soğan
1 tutan biberiye
1 adet soyulmuş domates
1 bardak tavuk suyu
200 gr lingue makarna
yeterli miktarda tuz, köri, kırmızı ve karabiber (toz), kimyon

Hazırlanışı: Başlangıç olarak lingue makarnaları suda haşlarız ve kenara konulur. Sonra renkli biberler, lahanalar uzun ince doğranır. Zeytinyağı ile tavada sotelenir. Hemen arkasından küp doğranan domates ve baharatlar ilave edilir. Soteleme işlemlerine devam edilir. Makarna ilave edildikten sonra karıştırılarak ocaktan alınır. Diğer tarafta marine edilen piliç filetoları zeytinyağı ile tavada kızartılır. Sunum aşamasında makarna tabağın ortasına yerleştirilir, üzerine tavuk filetoları konulur. Tavuk filetolarının üzerine halka soğanlar yerleştirilir ve üzerine bir tutam biberiye konulur. Etrafına da tavuk suyu sosu eklenerek servise sunulur.

Afiyet olsun…


Yaz aylarında yapılabilecek hafif ve çok lezzetli bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Süleyman Engin sizler için anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanakları bol suda yıkayıp süzdürüyoruz. İri doğrayıp bir kap içerisine alıyoruz. Üzerine tuzunu, sıvıyağını, karabiberini ilave edip karıştırıyoruz.

Kayısı ve erikleri ıslatın. Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın. Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin.

Crowne Plaza Hotel'in genç aşçılarından Sinan Narin'in ızgara renkli biberler ve Akdeniz yeşillikleriyle süslediği yemek, domates ve pesto sos eşliğinde sunuldu...

Yemekevi.tv okuyucularınden Elif Kılıç pratik peynirli poğaça tarifini yemekseverlerle paylaştı...

Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyın. Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri