Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cipsli tavuk
Cipsli tavuk
Pratik Cipsli tavuk Tarifi

Cipsli tavuk
Malzemeler: 5-6 kişilik
1 kg kemiksiz tavuk göğsü
1 paket patates cipsi
200 ml krema
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
yarım demet maydanoz
2 diş sarımsak
1 adet soğan
yarım çay kaşığı köri
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Patates cipsini ezin. Ezilmiş cipsin ¾’ünü krema ile karıştırın. Karışıma ezilmiş sarımsak, yemeklik doğranmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş kaşar peynirinin ¾’ünü tuz, karabiber ve köri ile karıştırın. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp karışıma bulayın. Karışımı buzdolabında 2 saat bekletin. Karışımı yağlanmış fırın kabına yayın. Üzerine kalan cipsi ve kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Patates cipsini ezin. Ezilmiş cipsin ¾’ünü krema ile karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kabın içinde yoğurt ve yumurtayı tahta kaşıkla iyice çırpın. Üzerine zeytinyağını ve ezilmiş beyaz peyniri ilave edip, karıştırın.

Patatesleri soyup dilimleyin. Tavada zeytinyağını kızdırarak patatesleri kızartın. Servis tabağına alıp düzgün bir şekilde dizin. Maydanozu ince kıyıp servis tabağındaki patateslerin üzerine ilave edin.

Buğdayı iyice yıkayın. Su ile birlikte suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Tuzunu ilave edin.

Avea mutfak şefi Kadir Şahin'in çıtır sosis tarifini deneyip, kahvaltı sofralarınıza ve çay keyfinize keyip katın...

Un, tuz, tereyağı, yumurta ve 1 çorba kaşığı soğuk su ile yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru buzdolabı poşetine sararak, buzdolabında yarım saat dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri