Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yırtık poğaça
Yırtık poğaça
Pratik Yırtık poğaça Tarifi

Derya Aydın'dan pratik bir poğaça tarifi

Malzemeler:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım paket maya
tuz, 1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta
içi için: 100gr dil peyniri
2 domates 2 yeşil biber
1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı kekik.

Hazırlanışı: Unu eleyip ortasını havuz gibi acın. Mayayı sütle ve şekerle eritip ortasına dökün, sıvıyağ ilave edin.Yavaş yavaş yoğurup hamuru hazırlayın. Hamuru ikiye bölün merdane ile acın. Derin bir kapta, küp küp doğranmış domates, ince kıyılmış biber, dil peyniri, nane, kekik ve yumurta akını karıştırın. Yarısını hamurun tam ortasına koyun. Karşılıklı kenarlarını ortaya doğru kapatın, fakat birleştirmeyin Tepsiye koyun. Diğer hamura da aynı işlemi yapın. Üzerine yumurta sarısı sürün. 170 derece fırında pişirip servis yapın.


Derya Aydın'dan pratik bir poğaça tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

1 çay bardağı yoğurt,1 çay bardağı sıvı yağ ve yarım paket oda sıcaklığında margarini derin bir kabın içinde karıştırın.

Bir kapta 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, haşlanmış bezelye, küçük doğranmış beyaz peynir, bir demet ince kıyılmış taze soğan ve bir tutam dereotunu karıştırın.

Unu derin bir kaba eleyin. Sıvı yağı, ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın. 10 dakika yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.

Fırın 200 derecede ısıtılır. İki düzine küçük kek kalıbı ya da kek kalıpları yağlanır. Bir kaseye unlar, karbonat, tuz ve kuru meyveler konur.

Krep için süt, un, yumurta, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Tavayı yağlayın ve bir kepçe dolusu hamuru tavaya dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri