Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tavuk dolması /Mardin usulü
Tavuk dolması /Mardin usulü
Pratik Tavuk dolması /Mardin usulü Tarifi

Ahmet Hocaoğlu'ndan Mardin yöresine aiz tavuk dolması tarifi...

Malzemeler:
1 adet tüm tavuk
250 gr pirinç
50 gr dolmalık fıstık
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yedi türlü
isteğe göre tuz
100 gr margarin

Hazırlanışı: İç pilavı diri kalacak şekilde pişirin. En son baharatını ve ince doğranmış maydanozu ilave edin. Tavuğu bütün bir şekilde haşlayın. Hazırladığınız iç pilavı tavuğun arka kısmından doldurun ve açık olan kısmını iple bağlayın. 2 yemek sıvıyağı 1 çaykaşığı tozkırmızı biberle karıştırıp tavuğun her tarafına sürün. Orta derecede kızgın fırında pişirin

Aşçının notu: Tavuğu yüksek ateşte pişirmeyin, içi sulu kalabilir. Tavuğu haşlarken de fazla haşlamayın Dağılır.


Ahmet Hocaoğlu'ndan Mardin yöresine aiz tavuk dolması tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu'ndan çok farklı bir sahanda yumurta tarifi. Hurma ile yapılan bu tarif, iftar sofralarınıza fark katacak.

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Kırmızı biber, dolmalık biber, soğan ve domatesi küçük küçük doğrayın. Taze nane, dereotu, maydanoz ve fesleğeni de ince kıyın.

Bir kapta yağ, şeker, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya döküp karıştırın, kek hamurunu hazırlayın.

Öncelikle sosu hazırlayın. Bunun için domatesi, sarımsağı, tohumları çıkarılmış biberi, kabuğu soyulmuş elmayı, soğanı, 1 su bardağı su ile haşlayın. Blenderden geçirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri