Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sirkeli kalamar
Sirkeli kalamar
Pratik Sirkeli kalamar Tarifi

Osman Salkım'dan rakı masalarına özel bir meze tarifi

Malzemeler:
1 kg ayıklanmış kalamar (kalamarların boyu baş parmağımızın uzunluğunda olacak, büyük olursa istenilen lezzeti kesinlikle vermez)
3 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı üzüm sirkesi
bir tutam tuz ve bir tutam tane karabiber

Hazırlanışı: Ayıklanmış kalamarlarımızın gövde ve bacak kısımlarını bir tencereye koyuyoruz, içine 1 su bardağı su koyup kalamarlarımız yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Bu işlemi yaparken tencerenin kapağı kapalı ve yüksek ateşte olması gerekiyor. Kalamarlarımızı ara sıra kontrol ediyoruz, kalamarlarımız haşlanınca içine defne yaprağı, sirke, zeytinyağı, tuz, sarımsak ve tane karabiberlerimizi ilave edip tenceremizin altını orta ateşe getiriyoruz. 5-7 dk daha pişirdikten sonra servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.


Osman Salkım'dan rakı masalarına özel bir meze tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Temizlenmiş barbunyanın kılçıklarını çıkarıp tepsiye dizin. Üzerine halka doğranmış soğanları ve ince kıyılmış sarımsağı yerleştirin.

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Hem kahvaltı için hem de bir şeyler atıştırmak isteyenler için çok basit bir tarif. Domates, biber ve yumurta olsun yeter...

Öncelikle tavuk suyunu kaynatın ve bir kenara alın. Daha sonra iç harç için bir tencerede tereyağını eritip, dolmalık fıstığı hafif pembeleşene kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri