Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebzeli piliç güveci
Sebzeli piliç güveci
Pratik Sebzeli piliç güveci Tarifi

Pişirmekten ve yemekten keyif alacağınız bu tarifi Derya Aydın gönderdi...

Malzemeler:

Yarım kilo kuşbaşı piliç
3 adet patates
2 adet havuç
2 adet domates
3 adet sivri biber
20 adet arpacık soğan
1 su bardağı konserve bezelye
tereyağ
tuz karabiber
1 yemek kaşığı salça

Hazırlanışı:

Patates ve havuçlar küp küp doğranır.Y ağ konulan tencerede sırasıyla soğan, piliç, havuç ve biberler kavrulur. Sonra domates salça ve sıcak su ilave edilen yemek bir miktar pişirilir. Daha sonra kızarmış patates ve bezelye de katılıp iyice pişirilir. Arzu edilirse küçük porsiyonluk güveçlere koyup üzerine beşamel sosuda dökerek pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun


Pişirmekten ve yemekten keyif alacağınız bu tarifi Derya Aydın gönderdi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin.

Kırım, Kafkas ve Balkan etkilerinin görüldüğü Eskişehir mutfağında hamurişleri ağırlıkta. Kapama da bunlardan biri...

Ekmekleri yumuşaması için sütte bekletip sıkarak ufalayın. Sarımsak ve soğanların kabuğunu soyun.

Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekleterek çözülmesini sağlayın. Düz bir zemine yayıp büyükçe bir bardakla kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri