Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Peynirli patlıcan kızarması
Peynirli patlıcan kızarması
Pratik Peynirli patlıcan kızarması Tarifi

Yemekevi.tv okuyucularınden Elif Kılıç'tan yine çok pratik, lezzetli bir tarif. Peynirli patlıcan kızartmasını mutlaka deneyin...

Malzemeler:
5 adet patlıcan
200 gram beyaz peynir
yarım demet maydonoz (ince kıyılmış)
1 adet yumurta
tuz
karabiber
kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyun kenarda bekletin. Peynirin içine bütün malzemeleri koyup ezin ve karıştırın. Halka halka doğradığınız iki patlıcan halkasının arasına peynirli harçtan koyup kapatıp kızgın yağda kızartın. Bu işlemi bütün patlıcan halkaları bitene kadar devam edin

Aşçının notu: İsterseniz patlıcanları kızartıp servis tabağına aldıktan sonra üzerine domates sosu dökebilirsiniz

Afiyet olsun!


Yemekevi.tv okuyucularınden Elif Kılıç'tan yine çok pratik, lezzetli bir tarif. Peynirli patlıcan kızartmasını mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip hafif çırpın. İçine rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış incir, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.

Hamuru hazırlamak için unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su ve tuz ekleyerek yoğurun.

Etleri tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun.

Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin.

Taze soğan, ve maydanozu incecik kıyın. Et, taze soğan, maydanoz, zeytinyağı, tuz ve baharatları yağlı kağıda koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri