Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Peynirli patlıcan kızarması
Peynirli patlıcan kızarması
Pratik Peynirli patlıcan kızarması Tarifi

Yemekevi.tv okuyucularınden Elif Kılıç'tan yine çok pratik, lezzetli bir tarif. Peynirli patlıcan kızartmasını mutlaka deneyin...

Malzemeler:
5 adet patlıcan
200 gram beyaz peynir
yarım demet maydonoz (ince kıyılmış)
1 adet yumurta
tuz
karabiber
kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyun kenarda bekletin. Peynirin içine bütün malzemeleri koyup ezin ve karıştırın. Halka halka doğradığınız iki patlıcan halkasının arasına peynirli harçtan koyup kapatıp kızgın yağda kızartın. Bu işlemi bütün patlıcan halkaları bitene kadar devam edin

Aşçının notu: İsterseniz patlıcanları kızartıp servis tabağına aldıktan sonra üzerine domates sosu dökebilirsiniz

Afiyet olsun!


Yemekevi.tv okuyucularınden Elif Kılıç'tan yine çok pratik, lezzetli bir tarif. Peynirli patlıcan kızartmasını mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle un, 1 çay bardağı süt, yumurta, 1 paket kabartma tozu ve 2 çorba kaşığı tereyağını karıştırıp hamur yapın.

Kuru maya kullanıyor iseniz bir miktar ılık su ile çözdürüp kabarmasını bekledikten sonra (5 dk) hamuru yoğurun.

Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, et, mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın.

Öncelikle yumurta ile şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri ilave ederek, boza kıvamında bir hamur elde edin.

Tost ekmeğinin üzerine beyaz peynir sürüp kaşar dilimlerini yerleştirin. Jambonları, kulak şekli vererek kürdanla ekmeğe batırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri