Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcan kavurması
Patlıcan kavurması
Pratik Patlıcan kavurması Tarifi

Zeytindalı restoranın sahibi Ali Kemal Özüm'den enfes bir tarif. Patlıcan tutkunları bu yemeği severek yapacak.

Malzemeler:
1 kg kemer patlıcan
4-5 diş soyulmuş sarımsak
300gr kuru soğan
5 adet orta boy domates
1 çay bardağı zeytinyağı
yeter miktarda tuz ve beyaz toz biber

Hazırlanışı: Soğanlar önce ikiye daha sonra bu parçalar 3’e bölünür ve ince kıyılır. Sarımsaklar kıyılır. Domatesler soğanlar gibi doğranır. Tüm malzeme tencereye konur ve zeytinyağı da konulur. Patlıcanlar tamamen soyulup büyük küp küp doğranır. Tencereye konulur. Tencere önce orta ateşe konur. Malzemeler suyunu salınca tencerenin altı kısılır ve suyunu çekmesi sağlanır.(Sürekli kontrol isteyen bir yemektir dip tutmaması gerekiyor) gerekirse biraz su ilave edilip patlıcanlar yumuşayana kadar pişirilir. İsteye bağlı sarımsaklı yoğurtla da yenilebilir.


Zeytindalı restoranın sahibi Ali Kemal Özüm'den enfes bir tarif. Patlıcan tutkunları bu yemeği severek yapacak.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lahanaların yapraklarını temizleyip yıkayın. Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın.

Önce şurubu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tozşekeri koyup, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Yumurta ve tozşekeri 5-10 dakika mikserle çırpın. Daha sonra tahta kaşıkla karıştırarak unu yavaş yavaş ilave edin.

Haşlanmış pirinci geniş bir salata kabına koyup tüm malzemeyi özenle doğrayıp pirinçle karıştırın. Daha sonra domates ve zeytinle süsleyip, servis yapın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri