Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kıymalı Rulo Çörek
Kıymalı Rulo Çörek
Pratik Kıymalı Rulo Çörek Tarifi

Malzemeler:
yarım paket margarin
yarım su bardağı sıvıyağ,
yarım su bardağı yoğurt
1paket kabartma tozu
aldığı kadar un
1adet yumurta sarısı
tuz

İçi için:
2adet haşlanmış patates
1adet soğan
150gr. Kıyma
1demet maydanoz
1çorba kaşığı margarin
tuz
karabiber.

Hazırlanışı:
Erittiğimiz margarini ve sıvıyağı hamur yoğuracağımız kaba alalım. İçine yoğurdu, kabartma tozunu azar azar unu ve tuzu ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edelim.15dk. dinlendirelim. İçi için soğanı küçük küçük doğrayarak pembeleştirelim. Kıymayı ilave edip kavuralım. Ateşten alalım.  İçine patatesleri rendeleyelim. İnce ince doğradığımız maydanozu, tuz ve karabiberi ilave ederek harmanlayalım. Hamuru iki eşit parçaya bölelim. Yarım parmak kalınlığında açalım. Hazırladığımız içi 2 eşit parçaya bölüp hamurun üzerine yayalım. Hamuru rulo yaparak saralım. Rulonun üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirerek servis yapalım.


 


Derya Aydın'dan çok pratik ve lezzetli bir çörek...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaları, süt, un ve tuzla iyice çırpın. Tereyağı ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin.

İftar sofraları için lezzetli ve hafif bir yemek tarifi...

Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...

Unu bir tutam tuzu, yumurtayı, sıvıyağı ve sütü bir kapta iyice karıştırın. Çok hafif yağlanmış teflon tavaya yarım kepçe dolusu krem karışımından koyun.

Et severler için tadı ve sunumu çok güzel bir tarif. Oldukça da pratik. Artiste Terasse'nin mutfak şefi Sinan Şallı'nın spesiyali...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri