Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Güveçte levrek
Güveçte levrek
Pratik Güveçte levrek Tarifi

Cemal Altuğ'dan Yemekevi.tv okuyucuları için lezzetli bir balık yemeği tarifi...

Malzemeler:
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet fleto levrek
2 diş sarmasak
1 adet limon suyu
5-6 adet tane karabiber
2 adet defne yaprağı
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz.

Hazırlanışı: Sarımsaklar iyice ezin. Defne yapraklarını ufalayın. Salça ve domates hariç, bütün malzemeleri karıştırıp balıkları da bu karışımın içine ilave edin.  4-5 saat bekletin. Toprak güvecin içine malzeme ile balıklar yerleştirin. Domatesleri iki keserek salçalı su yayıp yemeğin üzerine ilave edin.  Güvecin üstünü ilk önce yağlı kağıt sonra alimünyum folyo ile kapatıp çok kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin. Güveçte levrek, palamut fileto ile de yapılabilir.


Cemal Altuğ'dan Yemekevi.tv okuyucuları için lezzetli bir balık yemeği tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yıkayıp kuruttuğunuz meyveleri şık bir servis tabağına alın. Üzerine pudraşekeri serpip servis yapın.

Yoğurdu derin bir kaseye alın ve su ilave edip iyice karıştırın. Sarımsağı tuz ile birlikte dövüp, yoğurda katın

Yufkaları tezgaha yayıyoruz. Diğer tarafta parçalayıcının içine beyaz peynir, ıspanak yaprağı, çiçek yağı, su, tuz ve pulbiber koyup karıştırıyoruz.

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip hafif çırpın. İçine rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış incir, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın. Üzerine maydanoz, beyaz peynir ve sarımsağı da ilave edip çekin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri