Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Güveçte levrek
Güveçte levrek
Pratik Güveçte levrek Tarifi

Cemal Altuğ'dan Yemekevi.tv okuyucuları için lezzetli bir balık yemeği tarifi...

Malzemeler:
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet fleto levrek
2 diş sarmasak
1 adet limon suyu
5-6 adet tane karabiber
2 adet defne yaprağı
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz.

Hazırlanışı: Sarımsaklar iyice ezin. Defne yapraklarını ufalayın. Salça ve domates hariç, bütün malzemeleri karıştırıp balıkları da bu karışımın içine ilave edin.  4-5 saat bekletin. Toprak güvecin içine malzeme ile balıklar yerleştirin. Domatesleri iki keserek salçalı su yayıp yemeğin üzerine ilave edin.  Güvecin üstünü ilk önce yağlı kağıt sonra alimünyum folyo ile kapatıp çok kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin. Güveçte levrek, palamut fileto ile de yapılabilir.


Cemal Altuğ'dan Yemekevi.tv okuyucuları için lezzetli bir balık yemeği tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Taze fasulye ile yapılabilecek lezzetli bir tarif. Sheraton Hotel'in usta aşçılarından Adnan Sezer sizler için anlattı.

Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz.

Yumurta ve ezilmiş beyaz peynir karıştırılıp, ekmek dilimleri üzerine kalınca sürülür.

Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın. (Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz). Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun.

Sahur için lezzetli ve hafif bir çorba tarifi..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri