Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Deniz mahsullü spagetti
Deniz mahsullü spagetti
Pratik Deniz mahsullü spagetti Tarifi

Osman Salkım'ın tarifi

Malzemeler:
1/2 paket spagetti
7-8 adet akuades (kum midyesi)
50 gr haşlanmış ve ayıklanmış karides,
00 gr füme somon
2 diş dövülmüş sarımsak
bir tutam tuz
1/2 çay bardağı beyaz şarap (eğer şarabımız yok ise bunu çiğ krema kullanarak da yapabiliriz)
biraz zeytinyağı

Hazırlanışı: Elimizdeki spagettinin yarısını kullanmamız yeterlidir. Önce spagetti haşlanır ve yıkanarak bir kenara alınır. Bir tavaya zeytinyağımızı sarımsaklarımızı koyup sarımsaklarımızı tavada öldürüyoruz. Bu işlem bittikten sonra içine kum midyelerimizi atıyoruz, kabukları açılana kadar şarabımızı da ilave edip soteliyoruz. Şarabımızı biraz çektiriyoruz, sonra haşlanmış karides ve somonumuzu da ilave edip biraz daha soteliyoruz ve bunun ardından haşlanmış makarnamızı ve biraz tuzumuzu da ilave edip yüksek ateşte bir dakika çevirmemiz yeterli olacaktır.
Afiyet olsun


Osman Salkım'ın tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırın. Lahana, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş havuç, soya filizi ve tuzu ilave edip 5 dakika kavurun.

Frenküzümlerini yıkayın, süzün ve saplarını ayırın. Büyük bir tencereye koyup üzerine 600 ml. su dökün. Kısık ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın.

Tüm malzemeyi karıştırıp, hamur haline getirin. Oklava veya merdane yardımıyla 20 cm çapında yassı ekmekler açın.

Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin.

Kuzu incikleri temizlendikten sonra tencereye aktarın. Biberlerin çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın ve etin üzerine ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri