Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cezerye
Cezerye
Pratik Cezerye Tarifi

Malzemeler:
1 kg havuç
1 paket petibör bisküvi
1 çay kaşıgı tarçın
1 su bardağı ceviz
50 gr margarin
1 su bardağı şeker
süslemek için hindistan cevizi.

Hazırlanışı:
Havuçlar rendelendikten sonra geniş bir tavanın içine konulacak üstüne bir su bardağı şeker eklenip havuçlar suyunu çekene kadar iyice karıştırılacak. Ocaktan alıp ılıdıktan sonra içine içine diğer malzemeler de konulup iyice yoğrulacak daha sonra küçük toplar yapılıp hindistan cevizine bulanıcak.

Afiyet olsun


Mersin'in vazgeçilmez tatlısı olan cezeryeyi bir de Hülya Hanım'ın tarifiyle deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yağısız köftelik kıymayı derin bir yoğurma kabının içine aktarın. Üzerine dövülmüş sarımsakları, irmik ve yulafı aktarın.

Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün.

Radisson Sas Bosphorus Hotel'in usta aşçısı Mehmet Soykan'dan beyaz veya sek şarabınızı yudumlarken tadabileceğiniz muhteşem bir meze tabağı tarifi...

Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkartın ve fileto haline getirin. Una bulayıp kuyrukları tavanın içine, başları dışarı gelecek şekilde tavaya dizin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri