Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Carot cake
Carot cake
Pratik Carot cake Tarifi

Hülya Hanım'dan farklı bir kek tarifi. Bu keki mutlaka deneyin

Malzemeler:
2 fincan rendelenmiş havuç
2 fincan çekirdeksiz kuru uzum
2/3 fincan kıyılmış ceviz
1 fincan seker
3 yumurta (hafifçe çırpılmış)
3/4 fincan nebati yağ
 2 fincan un
2 çay kasığı yenibahar
2 çay kasığı çekilmiş zencefil
1 cay kasığı çekilmiş tarçın
1 paket kabartma tozu
üstü için: 185 gr labne
1/3 fincan pudra şeker

Hazırlanışı: Fırını 180 dereceye getirip ısıtın. Erimiş yağ ile 20 cm’lik kek kalıbını iyice yağlayın. İçine yağlı kağıt serin. Başka kapta rendelenmiş havuçları, kuru üzümleri, kıyılmış cevizleri ve şekeri karıştırın. Bu karışıma hafif çırpılmış yumurtayı ve yağı ekleyin. Yukarıdaki karışıma elenmiş unu ve kabartma tozunu, tarçını ve zencefili de ilave edip, tahta kaşık ile çırpın. Hazırlamış olduğunuz kek kalıbının içine karışımı dökün ve 1 saat ya da ortasına batırdığınız şiş temiz çıkana kadar pişirin. Keki kalıptan çıkartmadan önce 10 dakika dinlendirin. Üstü için 1 fincan pudra şekerini ve labne peynirini mikser ile çırpın. Açık renk olana kadar çırpma işlemine devam edin. Sonra çıkarttığınız ve soğumuş kekin üstüne sürün. İsterseniz üzerine havuç şeklinde şeker yapıp kekinizi süsleyebilirsiniz.


Hülya Hanım'dan görünüşü ve lezzeti ile farklı bir kek tarifi. Bu keki mutlaka deneyin

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

İlk önce soğan, pırasa, havuç, patates, fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su ilave edin. Önce fasulyeyi koyup 10 dakika pişirin. Diğer sebzeleri de ilave edip pişirmeye devam edin.

Dereotunu ayıklayıp ince kıyın. Süzme yoğurdu, sarımsağı, dereotunu ve tuzu karıştırın ve kenara alın.

Krep hamuru için, bir kasede unu, tuzu ve yumurtaları çırpma teli ile çırpmaya başlayın ve üzerine yavaşça sütü ve suyu katın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri