Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bulgurlu, pazılı soğuk çorba ( yaz çorbası)
Bulgurlu, pazılı soğuk çorba ( yaz çorbası)
Pratik Bulgurlu, pazılı soğuk çorba ( yaz çorbası) Tarifi

Malzemeler:
1 demet pazı
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 kg yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 diş sarımsak
4 su bardağı su (1 su bardağı su yoğurt için)

Hazırlanışı:
Pazıları yıkadıktan sonra ince ince doğrayınız. 1 su bardağı bulgur ,1 tatlı kaşığı tuz ve 3 su bardağı su ile pişirin. Soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta 1 kg yoğurdu çırpın, sarımsakları ezerek ilave edin,1su bardağı soğuk su ile sulandırdıktan sonra, soğumaya bırakılan pazı ve bulgur karışımını ekleyerek karıştırın soğuk olarak servis yapın.

Aşçının Notu: Sivas yöresinde yazın sıklıkla yapılan, yemek sofralarından eksik olmayan, yöresel soğuk çorbadır.


Meryem Ulu'dan Sivas yöresine ait, sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek bir yaz çorbası. Mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

Pirinci sıcak tuzlu suda 45 dakika ıslatıp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci, ince kıyılmış taze soğan, zeytinyağı, kuşüzümü, pulbiber, tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış dereout ekleyip karıştırın.

Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin.

Yumurtaları katı kıvamda haşlayıp soyun. Soğuduktan sonra halka halka dilimleyin. Servis tabaklarına birer sıra yumurta dilimlerini dizin ve tuz serpin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri