Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Beyaz soslu levrek buğulama
Beyaz soslu levrek buğulama
Pratik Beyaz soslu levrek buğulama Tarifi

Osman Salkım'dan lezzetli bir balık yemeği tarifi

Malzemeler:
500-800 gr arası deniz levreği
7-8 adet haşlanmış kültür mantarı
5 çorba kaşığı yoğurt
4 çorba kaşı un
yarım limon suyu
1 adet yumurta sarısı
bir tutam tuz
yarım demet kıyılmış maydanoz
rende kaşar peyniri
bir tutam tane karabiber
bir çorba kaşığı dolusu tereyağı

Hazırlanışı: Balığımızı ayıkladıktan sonra üzerine su çıkacak kadar su ilave edip derin bir tencereye koyuyoruz. Burada balığımızı orta ateşte haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra altını kısık ateşe getiriyoruz, haşlanan balığın üzerinde biriken köpükleri bir süzgeçle alıyoruz. Diğer yandan derin bir kap içerisinde un, yoğurt, yumurta sarısı, limon suyunu ve bir tutam tuzumuzu kullanarak terbiyemizi yapıyoruz. Terbiyemizi biraz su kullanarak boza kıvamından biraz daha ince olmak suretiyle inceltiyoruz. Bu terbiyeyi haşlanmış olan ve suyunu kati suretle süzmediğimiz levrek balığının bulunduğu tencereye üstüne ince bir tel süzgeç tutarak terbiyemizi yavaş yavaş döküyoruz. Dökme işlemi sırasında terbiyemizin daha çabuk akması için çırpma teli ile süzgecin üzerinden karıştırıyoruz. Bu işlemin sonunda haşlanmış olan kültür mantarlarımızı pul şeklinde doğradıktan sonra balığımıza mantarlarımızı ve tereyağımızı ilave ediyoruz. Balığımızı 5 dk orta ateşte pişiriyoruz. Pişen balığımızı derin bir borcama alıyoruz, üzerine rende kaşar peyniri, maydanoz ve tane karabiber serpip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun


Osman Salkım'dan lezzetli bir balık yemeği tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Meyvaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Üzerine toz şeker koyup bir gece bekletin. Ertesi gün 1 su bardağı soğuk su ekleyip orta ateşte kaynatın.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'ın zeytinyağlı ıspanak tarifi ile formunuzu koruyun...

Kuzu etini robota alın. Üzerine kırmızı biber, maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip birlikte çekin.

Eti kuşbaşı doğrayın. Kuyruk yağını eritin ve tuz ekleyin. Etle kuyruk yağını karıştırın. Yağlı kağıdı iki kat halinde düz bir zemine serin.

Yıkayıp kuruttuğunuz meyveleri şık bir servis tabağına alın. Üzerine pudraşekeri serpip servis yapın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri