Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Beyaz soslu levrek buğulama
Beyaz soslu levrek buğulama
Pratik Beyaz soslu levrek buğulama Tarifi

Osman Salkım'dan lezzetli bir balık yemeği tarifi

Malzemeler:
500-800 gr arası deniz levreği
7-8 adet haşlanmış kültür mantarı
5 çorba kaşığı yoğurt
4 çorba kaşı un
yarım limon suyu
1 adet yumurta sarısı
bir tutam tuz
yarım demet kıyılmış maydanoz
rende kaşar peyniri
bir tutam tane karabiber
bir çorba kaşığı dolusu tereyağı

Hazırlanışı: Balığımızı ayıkladıktan sonra üzerine su çıkacak kadar su ilave edip derin bir tencereye koyuyoruz. Burada balığımızı orta ateşte haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra altını kısık ateşe getiriyoruz, haşlanan balığın üzerinde biriken köpükleri bir süzgeçle alıyoruz. Diğer yandan derin bir kap içerisinde un, yoğurt, yumurta sarısı, limon suyunu ve bir tutam tuzumuzu kullanarak terbiyemizi yapıyoruz. Terbiyemizi biraz su kullanarak boza kıvamından biraz daha ince olmak suretiyle inceltiyoruz. Bu terbiyeyi haşlanmış olan ve suyunu kati suretle süzmediğimiz levrek balığının bulunduğu tencereye üstüne ince bir tel süzgeç tutarak terbiyemizi yavaş yavaş döküyoruz. Dökme işlemi sırasında terbiyemizin daha çabuk akması için çırpma teli ile süzgecin üzerinden karıştırıyoruz. Bu işlemin sonunda haşlanmış olan kültür mantarlarımızı pul şeklinde doğradıktan sonra balığımıza mantarlarımızı ve tereyağımızı ilave ediyoruz. Balığımızı 5 dk orta ateşte pişiriyoruz. Pişen balığımızı derin bir borcama alıyoruz, üzerine rende kaşar peyniri, maydanoz ve tane karabiber serpip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun


Osman Salkım'dan lezzetli bir balık yemeği tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Şeker ve yumurtaları bir kaseye alıp mikserle 1-2 dakika çırpın.

Evde muhteşem bir yılbaşı daveti vermek için yılbaşı hindisi tarifini mutlaka deneyin!

Soğanları soyup yemeklik doğrayın. Dana etini tavla zarı iriliğinde doğrayın. Havuçları ve sivribiberleri temizleyip ince dilimleyin.

Ekmeği çok ince ufalayın. Tavada margarini ısıtıp ufalanmış ekmek içi, 3.5 çorba kaşığı tozşeker ve iki çay kaşığı tarçını ilave ederek kızarıncaya kadar karıştırın.

Atom salatayı ayıklayıp ince ince doğrayın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra büyük bir kaseye alın. Taze soğanı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın. Soğan halkaIarını salatanın üzerine serpin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri