Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Beyaz ekmek (çölyaklılar için)
Beyaz ekmek (çölyaklılar için)
Pratik Beyaz ekmek (çölyaklılar için) Tarifi

Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için ekmek tarifi

Malzemeler:
500 glutano un
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı bitkisel yağ
1 paket kuru yama 125 ml su
125 ml süt
1 yumurta akı
üzeri için: çok az margarin

Hazırlanışı: Ilık su ve sütü bir kaba dökün. Mayayı içinde eritin un yağ yumurta akı ve tuzu bu karışama dökün, iyice karıştırın. Tercihen mikser kullanın. Yağlanmış dikdörtgen ekmek kalıbına bu karışımı dökün. 30-40 dk açıkta kabarmaya bırakın. Daha önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30 dk pişirin. Çıkartmaya yakın üzerine fırça ile margarin sürüp son 5 dk daha pişirip dışarı alın. Ekmeği kalıbından çıkartın ve soğumaya bırakın.

Aşçının notu: Farklı lezzetler için ekmeğinize karışım sırasında zeytin, ceviz gibi malzemeler ilave edebilirsiniz. Her ölçüyü 1/2 kullanarak daha ufak ekmek hazırlayabilirsiniz.


Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için ekmek tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. İçine irmiği ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Un, yoğurt, tozşeker, sıvıyağ, sirke, kabartma tozu ve bir tutam tuzu yoğurup, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.

Eskişehir mutfağından muhteşem bir tatlı. Yöresel tatlılara ilgi duyanlar bu tarifi mutlaka denemeli.

Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Daha sonra haşlayıp süzün. Patlıcanı ateşte közleyin. Ayıklayıp, incecik kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri