Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bıldırcın
Bıldırcın
Pratik Bıldırcın Tarifi

Malzemeler:
un
patates
su
tereyağı
tuz

Hazırlanışı: Patatesi haşlayın. Kabuklarını soyup, tuz ilave edip püre haline getirin. Un, tuz ve suyla sert bir hamur yoğurun. Hamuru iri iri yumaklara ayrırın ve yufka biçiminde açın. Küçük kareler şeklinde kesin. Ortalarına patates koyun. Balık kılçığı şeklinde kapatın. Hepsi bittikten sonra kaynamakta olan suya atın. İyice piştikten sonra üzerine tereyağı gezdirip servis edin. 

Aşçının notu: Bu yemek Sivas Kulyusuf köyünün yöresel bir yemeğidir, oldukça doyurucudur ve beceri isteyen bir yemektir


Sivas Kulyusuf köyüne ait yöresel bir yemek tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bisküvileri ufalayıp tereyağında kavurun. Bir fırın tepsisine yayın. Soğanı yemeklik, patlıcanı küp doğrayıp sıvıyağda kavurun.

Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir kasede soğan, sarmısak, bezelye, maydanoz, kabartma tozu, karabiber ve tuzu karıştırıp püre haline getirin. Karışımdan küçük parçalar alıp una bulayın.

Ilık sütte, yaş mayayı eritin. 1 adet yumurta, zeytinyağı, eritilmiş margarin, tuz ve şekeri ekleyip aldığı kadar unu katın

Yemekevi.tv'den sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli bir salata. Formunu korumak ve hafif yemek yemek isteyenler için Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Serkan Akgül anlattı...

Lebeni, Antep mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yeni ve yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin, Lebeni'nin nasıl yapılacağını anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri