Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ayranlı kesme
Ayranlı kesme
Pratik Ayranlı kesme Tarifi

Filiz Hanım'dan nefis bir çorba tarifi

Malzemeler:
1,5 çorba kasesi elde kesilmiş erişte
yarım kg yoğurt [torba yoğurdu olursa daha iyi olur]
1 tatlı kaşığı nane
1,5 yemek kaşığı un
1 yumurt
2,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı: Öncelikle yoğurt, un, yumurta mikserle iyice çırpılır. Azar azar su eklenerek çırpma işlemine devam edilir. Bu karışım  derin bir kaba konulur ve kaynayana kadar aralıksız karıştırılır. Kaynayınca erişte eklenir. Erişteyle birlikte biraz daha karıştırılır. Erişteler pişmeye yakın üstüne bir tutam nane eklenir. Başka bir kaba yağ konur. Yağ biraz kızdırılır sonra nanenin geri kalanı eklenip kavrulur. Kavrulan nane, çorbanın üzerine dökülür çorba ile iyice harmanlanır. Çorba soğuduktan sonra tuzu ilave edilir.

Aşçının notu: Kesme fazla gelebilir siz ayarlayarak atın.Tuzu mutlaka çorba soğuduktan sonra atın, aksi halde yoğurt çürür.


Filiz Hanım'dan nefis bir çorba tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekranların Japon yıldızı AYUMİ TAKANO, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için Japon mutfağına özgü bir pilav tarifi verdi. Şitaki mantarlı tavuklu japon pilavını çok beğeneceksiniz.

Süt, tozşeker ve tuzu birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta 1 bardak suya nişasta ve pirinç ununu katıp iyice çırpın.

Balkabağı dilimleri ayıklayıp, yıkayın. Tencereye dizin. Hiç su koymadan kendi suyuyla pişirip, ezin.

Ekmek kızartma makinesinde ekmekleri hafifçe kızartın. Mikserin doğrayıcı ucu ile ufalayıp toz haline getirin.

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri