Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Acem Pilavı
Acem Pilavı
Pratik Acem Pilavı Tarifi

Binnur Siyako'dan muhteşem bir acem pilavı tarifi. Pilav tutkunları bu lezzeti mutlaka tatmalı...

Malzemeler:
500 gr dana veya kuzu eti
3 adet patlıcan
3 adet domates
3 adet sivri biber
3 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1.5 su bardağı pirinç

Hazırlanışı: Önce pirinçler kaynar suda bekletilir.Diğer yandan etler yumuşayana kadar pişirilir ve teflon tencereye alınır. Soğanla ve tereyağında kavrulur. Üstüne 1 sıra halka halka kızartılmış patlıcan, üstüne 1 sıra domates, tekrar patlıcan ve domates dizilir. Aralara yeşil biber ve sarımsak konur. Onun üstüne bol maydanoz ve yıkayıp iyicene süzdüğümüz pirinç eklenir. Üstüne 2 su bardağı kaynar su ve tuz konur. Ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. En az 20 dk.demlendirilir. Tencerenin boyutuna uygun bir tabağa ters çevrilir.


Binnur Siyako'dan muhteşem bir acem pilavı tarifi. Pilav tutkunları bu lezzeti mutlaka tatmalı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun.

Mercimeği kaynar suda 30 dakika pişirin. Pişmesine yakın karıştırmaya başlayın. Mercimekler suyunu çekip iyice dağılıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Ekmekleri kızartın. Ispanakları ince ince kıyın ve 1 çorba kaşığı labne peyniriyle birlikte karıştırın.

Ön hazırlık olarak, verilen malzemeyle şerbeti hazırlayalım. Ateşten alarak, soğumaya bırakalım.

Süt ve unları iyice karıştırıp, ezin. En az 5 dakika bekletin. Daha sonra içerisine çırpılmış yumurtaları ve yağı ilave edip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri