Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Acem Pilavı
Acem Pilavı
Pratik Acem Pilavı Tarifi

Binnur Siyako'dan muhteşem bir acem pilavı tarifi. Pilav tutkunları bu lezzeti mutlaka tatmalı...

Malzemeler:
500 gr dana veya kuzu eti
3 adet patlıcan
3 adet domates
3 adet sivri biber
3 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1.5 su bardağı pirinç

Hazırlanışı: Önce pirinçler kaynar suda bekletilir.Diğer yandan etler yumuşayana kadar pişirilir ve teflon tencereye alınır. Soğanla ve tereyağında kavrulur. Üstüne 1 sıra halka halka kızartılmış patlıcan, üstüne 1 sıra domates, tekrar patlıcan ve domates dizilir. Aralara yeşil biber ve sarımsak konur. Onun üstüne bol maydanoz ve yıkayıp iyicene süzdüğümüz pirinç eklenir. Üstüne 2 su bardağı kaynar su ve tuz konur. Ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. En az 20 dk.demlendirilir. Tencerenin boyutuna uygun bir tabağa ters çevrilir.


Binnur Siyako'dan muhteşem bir acem pilavı tarifi. Pilav tutkunları bu lezzeti mutlaka tatmalı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt, su, tozşeker, nişasta ve unu bir tencereye alın. Bir çırpıcı ile iyice çırpın.

Tereyağından 1,5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıflerı ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın

Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Patlıcanları arzuya göre alacalı soyun ve iki buçuk üç parmak eninde dilimleyin.

Kuru kayısıları portakal suyu ile birlikte bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika soğutun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri