Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çiğ hamsi
Çiğ hamsi
Pratik Çiğ hamsi Tarifi

Yemekevi.tv okuyucularınden Cemal Altuğ'dan ilginç bir meze tarifi

Malzemeler:
hamsi balığı
dereotu
limon, tuz, tane karabiber

Hazırlanışı: Balıklar temizlenir ve kılçıkları çıkarılır ve 10 dakika tuzlu suda kanın temizlenmesi için bekletilir. Sonra suyu dökülüp, temiz su dolu başka bir kabın içersinde bir süre daha bekletildikten sonra süzgeçte iyice süzülür. Çukur kabın içine sırt altta kalacak şekilde dizilir, biraz yemek tuzu serpilir. Aynı işlemler balıklar bitinceye kadar devam edilir. Balıkların üzerini geçecek şekilde limon suyu dökülür, tane karabiber atılır. Bir gece buzdolabında bekletilir. Üzerine zeytinyağı dökülür, kıyılmış dereotu serpilir ve afiyet olsun.

Aşçının notu: Balık çeşmenin altında asla yıkanmaz ve balığı yerken bir daha limon sıkılmaz.


Yemekevi.tv okuyucularınden Cemal Altuğ'dan ilginç bir meze tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bayram için değişik bir tatlı tarifi...

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine sıvıyağ gezdirip harmanladıktan sonra kenara alın.

Etleri tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun.

Nohudu akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Mantarları temizleyip, yıkayarak ince ince doğrayın. Üzerine yumurtaları kırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri