Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kıymalı bezelye
Kıymalı bezelye
Pratik Kıymalı bezelye Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
yarım kg bezelye
100 gram yağsız kıyma
2 su bardağı + yarım çay bardağı su
5 dal taze soğan
5 adet domates
tuz

Hazırlanışı: Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin. İçine ince kıyılmış taze soğanı ilave edip sotaleyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi de ekledikten sonra bütün malzemeyi karıştırıp, sotelemeye devam edin. Ayrı bir tencerede 2 su bardağı suyu kaynatıp, bezelyeyi ekleyin. Bezelye piştikten sonra kıymalı malzemeyi ve tuzu ilave edin. 1-2 dakika daha kaynatıp, ocağın altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.


Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yılbaşı daveti için lezzetli bir kurabiye tarifi

Soğanları soyup ikisini rendeleyin. Kıymaya soğan, yoğurt, karabiber, kimyon, yenibahar, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

Tüm malzemeler kırık buzla blender’da karıştırılır. Kokteyl bardağına konularak pipet eşliğinde servis edilir.

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'in Sofra Dergisi mayıs sayısında çıkan yemek tarifi...

Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri