Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Körili sebze
Körili sebze
Pratik Körili sebze Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
2 orta boy patates
2 havuç
2 kabak
1 soğan
2 diş sarmısak
1 taze yeşilbiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kimyon
1 parça karnabahar çiçeği
1 çorba kaşığı bezelye
1 çorba kaşığı köri
1 su bardağı su

Hazırlanışı: Patatesleri haşlayıp soyun. İri küpler halinde doğrayın. Havuçları küp şeklinde doğrayın. Kabak ve soğanı dilimleyin. Sarımsağı dövün. Sıvıyağı tavada kızdırıp kimyon ve doğranmış yeşil biberi ekleyin. Bir kaç saniye çevirerek kavurun. Soğan ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Köriyi ilave edip bir kaç dakika sote edin. Sebzeleri ekleyin ve üzerine 1 su bardağı su dökün. Ateşi kısıp kapağını kapatın.
Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Taze marul yaprakları ile süsleyip servis yapın.
 
Kaynak: maksimum.com


Patatesleri haşlayıp soyun. İri küpler halinde doğrayın. Havuçları küp şeklinde doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün. Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin.

Doktor Gülseren Ünsün'ün diabet hastaları için yemek tarifi...

Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...

Enginarları limonlu suda yumuşayana kadar pişirin. Tuz ilave edip tatlandırın.

Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri