Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ispanak suflesi
Ispanak suflesi
Pratik Ispanak suflesi Tarifi

Malzemeler:
1 kg Ispanak
1 baş soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
yarım yemek kaşığı muskat (hindistancevizi rendesi)
3 adet yumurta
150 gr dana jambon
l00 gr kaşar peynir rendesi
 
Hazırlanışı: İki yemek kaşığı yağı eritip içerisine un ilave edin. Un kokusu gelinceye kadar kavurun. İçerisine süt ilave edin. Karıştırma teliyle koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Üzerine tuz ve karabiber ilave edin. lspanakları iyice yıkayıp irice doğrayın. Bir kapta soğanı sıvı yağ ile hafifçe kavurun. İçerisine ıspanakları ekleyip ateşi kısın ve ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine yeteri kadar tuz ilave edin. Yapmış olduğunuz unlu karışımı içerisine ekleyin. İçerisine jambonu irice doğrayıp kaşar peyniri rendesi ilave ederek karıştırın. Hindistan cevizi rendesini üzerine koyun. Üç adet yumurtayı çırpın. Tek tek yedirerek yapmış olduğunuz karışıma ilave edin. Tüm karışımı yağlanmış borcama boşaltın. İçerisine su konmuş tepsiye koyarak l80 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
 
Kaynak: maksimum.com


İki yemek kaşığı yağı eritip içerisine un ilave edin. Un kokusu gelinceye kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Domateslerin tepesini kapak şeklinde kesip içini kaşıkla çıkarın. Servis tabağında düz durması için alt kısımlarından da biraz kesin.

Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

Ekmek hamurunu 22 eşit parçaya ayırın. Parçaları top top yapıp üzerine yumurta akı sürün. 13 topu susama 9 topu haşhaşa bulayın.

Mayayı ılık suda kabarıncaya kadar bekletin. Rezene tohumunun yarısı, tuz ve tozşekerle birlikte yavaş yavaş unu ilave edip yoğurun.

Bulguru tepsiye koyup 2 su bardağı sıcak su ile ıslatın.Kabarıncaya kadar bekletin. Yumurta, tuz ve baharatları ilave edip ara sıra su serperek özleşene kadar iyice yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri