Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Aspik kabak çiçeği
Aspik kabak çiçeği
Pratik Aspik kabak çiçeği Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
13 adet kabak çiçeği
4 adet doğranmış kereviz  sapı
2 adet doğranmış havuç
1 adet doğranmış pırasa
3 dal kıyılmış maydanoz
1-2 dal kıyılmış tarhun
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 adet yumurtanın akı
7 su bardağı et veya tavuk suyu
4 adet jelatin
2 su bardağı buzlu su
3 çorba kaşığı porto şarabı
tuz

Hazırlanışı: 8 adet kabak çiçeği, kereviz sapı, havuç, pırasa, maydanoz, tarhun, tane karabiber ve yumurta aklarını iyice karıştırın. 5 su bardağı et veya tavuk suyunu tencereye alın. Üzerine kabak çiçekli karışımı ilave edin. Yumurta akları yumuşak bir tabaka şeklinde katılaşana dek, karıştırarak kaynatın. Ocağın altını kısıp 20-25 dakika demlenmeye bırakın. Makarna süzgecinden geçirip, karışımı servis tabağına alın. Süzgeçten geçirdiğiniz suya, buzlu suda erittiğiniz jelatinleri, şarap ve tuzu ilave edin, karıştırıp soğumaya bırakın. Kaşımı mikserden geçirip 6 adet kalıba boşaltın. Kalıptan çıkartıp, yumurtalı karışımın üzerine yerleştirin. Kalan 5 adet kabak çiçeğini haşlayın. Kabak çiçeklerini yerleştirip servis yapın.


8 adet kabak çiçeği, kereviz sapı, havuç, pırasa, maydanoz, tarhun, tane karabiber ve yumurta aklarını iyice karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unun ortasını havuz gibi açarak, süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra beş parçaya bölün.

Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkartın ve fileto haline getirin. Una bulayıp kuyrukları tavanın içine, başları dışarı gelecek şekilde tavaya dizin.

Yıkanmış karalahanayı saplarıyla birlikte kıyın. Acısının çıkması için üzerine kaynar su döküp, 10 dakika kaynatın.

Taze fasulyeleri temizleyip ortadan ikiye kesin. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri