Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kuzu şiş salata
Kuzu şiş salata
Pratik Kuzu şiş salata Tarifi

Artiste Terasse Cafe'nin aşçılarından Salih Sarısaç'tan çok lezzetli bir salata tarifi.  Sunumuyla da çok iştah açıcı olan bu salatayı mutlaka deneyin...

Malzemeler:
Marine edilmiş kuzu şiş
çekilmiş havuç
mantar
çeri domates
permasan peyniri
akdeniz yeşillikleri
roka,
meskulin
dekor için: sarı biber 
kırmızı biber
nar
mısır

Hazırlanışı: Kuzu şiş ızgarada pişirilir. Akdeniz yeşillikleri salata kabına alınır. Dekoru hazırlanır. Dekor için dört adet sarı biber konulur. Sosu üzerinde gezdirilir. 4 parça permasan peyniri, çeri domates konulur. Üzerine havuç, mısır, nar serpilir. Mantar ince ince doğranarak bütün malzemelerin üzerine ilave edilir. Izgarada pişirilen etler de salatanın üzerine yerleştirilir.

balzamik sos için: 150 gr balzamik sirkesi
50 zeytinyağı
50 gr hardal
10 gr tuz
10 gr şeker
150 gr su

Hazırlanışı: İlk önce hardal miksere konulur. Karabiber, tuz, şeker, balzamik sirke, zeytinyağının yarısı ilave edilir ve mikserde karıştırılır. Geri kalan zeytinyağı da ilave edilir. En son su ilave edilir. Tekrar mikserde karıştırılır.


 


Artiste Terasse Cafe'nin aşçılarından Salih Sarısaç'tan çok lezzetli bir salata tarifi. Sunumuyla da çok iştah açıcı olan bu salatayı mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lahanaları ince ince kıyın ve tuzla ovun. Havuçları jülyen doğrayıp lahanalara ekleyin.

Atom salatayı ayıklayıp ince ince doğrayın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra büyük bir kaseye alın. Taze soğanı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın. Soğan halkaIarını salatanın üzerine serpin.

Yıkayıp kuruttuğunuz meyveleri şık bir servis tabağına alın. Üzerine pudraşekeri serpip servis yapın.

İlk önce soğan, pırasa, havuç, patates, fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su ilave edin. Önce fasulyeyi koyup 10 dakika pişirin. Diğer sebzeleri de ilave edip pişirmeye devam edin.

Taze alınmış yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine bir tavada margarini eritip fırça yardımıyla sürüyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri