Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hellim peynirli Akdeniz salatası
Hellim peynirli Akdeniz salatası
Pratik Hellim peynirli Akdeniz salatası Tarifi

Yemekevi.tv'den sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli bir salata. Formunu korumak ve hafif yemek yemek isteyenler için Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Serkan Akgül anlattı...

Malzemeler:
15 gr kiraz domates
15 gr havuç
20 gr ceviz
60 gr meskulin
3 dilim hellim peyniri
yarım portakal (elma dilim)
yarım greyfurt (elma dilim)
3 çay kaşığı zeytinyağı
20 gr akdeniz yeşilliği
40 gr avokado
1 çay kaşığı bal
yarım elma
½ çay bardağı limon suyu
½ çay bardağı sıkılmış portakal suyu

Hazırlanışı: Akdeniz yeşillikleri bir kaba konulur. Portakal ve limon suyu, zeytinyağı, havuç ilave edilip karıştırılır. Bu malzemeler, servis edilecek kaseye konulur. Başka bir kasede portakal, greyfurt, elma, kiraz domatesler karıştırılarak yeşilliğin üzerine yerleştirilir. Bal,ceviz ve avokadoyu bir kapta karıştırılarak, yeşilliğin üzerine ilave edilir. Son olarak yağda kızartılan hellim peynirlerini ilave edilerek servise sunulur.

Aşçının notu: Bu salatayı istediğiniz malzemelerle yapabilirsiniz. Diyet yapanlar, formunu korumak ve forma girmek isteyenler için kalorisi az bir salata.


 


Yemekevi.tv'den sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli bir salata. Formunu korumak ve hafif yemek yemek isteyenler için Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Serkan Akgül anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağında sarımsağı 2-3 dakika soteleyin. Mantar ve tane karabiberi ekleyip mantar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Patlıcanları ikiye bölüp içlerini çıkarın.

Portakalın kabuğunu, havucu ve kuru kayısıları tavla zarı iriliğinde doğrayın. Oda sıcaklığındaki margarini ve şekeri yüksek devirli mikserle 5 dakika çırpın.

Dolmalık biberlerin üst kısmını kesip içini iyice temizleyin. Soğanları küp biçiminde doğrayın.

Crowne Plaza Hotel'in genç aşçılarından Sinan Narin'in ızgara renkli biberler ve Akdeniz yeşillikleriyle süslediği yemek, domates ve pesto sos eşliğinde sunuldu...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri