Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bulgur Salatası
Bulgur Salatası
Pratik Bulgur Salatası Tarifi

Malzemeler: (6 kişilik)
2 su bardağı ince bulgur
2 soğan
5-6 dal taze soğan
2 domates
2-3 sivribiber
1 kırmızı soğan
10 kornişon turşu
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı sıvıyağ
4-5 marul yaprağı
Tuz, pulbiber

Hazırlanışı:
Bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynar suda bulgur yumuşayıncaya kadar bekletip süzün. Soğanları soyup ince ince doğrayın. 1 çorba kaşığı sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
Maydanozu ayıklayıp kıyın. Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Turşu ve sivri biberi ince ince doğrayın.
Domatesleri küp şeklinde, kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayın. Hepsini derin bir kaba alıp bulguru ve kavrulmuş soğanı ekleyin. Tuz, pulbiber, limon suyu ve kalan zeytinyağını ilave edip harmanlayın.
Marul yapraklarını yıkayıp servis tabağına yerleştirin. Hazırladığınız bulgur salatasını marul yapraklarının üzerine yayıp servis yapın.
Not: Bulgur salatasını dilerseniz limon suyu yerine nar ekşisi veya seviyorsanız sirke ile tatlandırabilirsiniz. Ayrıca sumak ve değişik baharatlar da ekleyebilirsiniz.

maksimum.com 


Bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynar suda bulgur yumuşayıncaya kadar bekletip süzün. Soğanları soyup ince ince doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağı ve 2 çay bardağı suyu bir kapta karıştırın. Bu karışımı ayrı ayrı serdiğiniz yufkalara sürün.

Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin. Ortasını açıp, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyin.

Beş su bardağı suyu kaynatıp içine tuz atın. Pirinçleri yıkadıktan sonra bu suya ilave edin. 5-6 dakika pirinçleri pişirin.

Pandispanyayı kelepçeli kek kalıbına yerleştirin.

Kabartma tozunun üzerine limon suyu dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri