Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Dana Böbreği Cin Sote
Dana Böbreği Cin Sote
Pratik Dana Böbreği Cin Sote Tarifi

Malzemeler: (4-6 Kişilik)
30 gr Tereyağı (2 çorba kaşığı)
3 Dana Böbreği (yağları temizlenip yıkanmış)
1/4 Su Bardağı Cin
1 1/2 Su Bardağı Dömi-Glas Sos
 
Hazırlanışı:
Böbreklerin önceden hazırlanabildiği cin sote dana böbreği, yanında karışık salata ve patates sote ile servis edilebilir.
Büyük bir tavada tereyağı eritiniz. Köpükleri sönüp yağ kızınca böbrekleri tavaya koyup altüst ederek 4 dakika kızartınız. Sonra ateşi kısıp, böbrekleri bir kez alt üst ederek 5 dakika daha kızartınız. Tavayı ateşten alınız.
Böbrekleri bir tahtaya koyup, keskin bir bıçakla 1-1,5 cm'lik dilimler halinde kesiniz. Böbrek dilimlerini tekrar tavaya koyup, ara sıra karıştırarak 20 dakika daha pişiriniz. Cini ekleyip 30 saniye ısıtınız ve bir kibritle tutuşturduktan sonra, alevler kaybolana kadar tavayı sallayınız. Dömi-glas sosu ekleyip karıştırarak ısıttıktan sonra, kaynamaya başlayınca ateşten alınız.
Böbrekleri sosuyla birlikte ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp hemen servis ediniz.


Böbreklerin önceden hazırlanabildiği cin sote dana böbreği, yanında karışık salata ve patates sote ile servis edilebilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın.

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Karıştırma kabına yoğurdu, çiçek yağını, yumurtanın sarısını, mayayı ılık suyu ve bir çorba kaşığı sirkeyi koyup hepsini karıştırıyoruz.

Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için ekmek tarifi

Soğanları küçük küçük doğrayın veya robotta kıyın. Köftelik kıymayı bir tavada kavurun. Kıyma suyunu çekince margarini ekleyin. Malzemeye soğanları ilave edip yarım saat kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri