Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kayısılı muhallebi
Kayısılı muhallebi
Pratik Kayısılı muhallebi Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 çay bardağı un
1 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı margarin
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
kayısılı karamel için: 19-12 adet kayısı
1 çay bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
yarım çay bardağı ceviz
1 kahve fincanı kuru üzüm
servis için: dondurma

Hazırlanışı: Un ve tozşekeri margarinde pembeleştirin. Ocaktan alarak azar azar sütü ilave edin. Vanilyayı ekleyerek tekrar ocağa oturtun. Boza kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alarak mikserle 5-10 dakika çırpın. Kuplara pay ederek, soğumaya bırakın. Kayısılı karamel için, çekirdekleri çıkarılmış bütün haldeki kayısıları tozşekerle pişirin. Tarçın, ceviz, kuru üzümü ilave ederek karıştırın. 1-2 çorba kaşığı alarak kupların üzerine yerleştirin. Dondurma ile servis yapın.


Un ve tozşekeri margarinde pembeleştirin. Ocaktan alarak azar azar sütü ilave edin. Vanilyayı ekleyerek tekrar ocağa oturtun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derya Aydın'dan lezzetli bir kabak salatası tarifi

Suyu bir tencereye aktarıp, kaynatın. Kaynadıktan sonra içine pirinci atıp pişirin.

Havuç ve mantarları temizleyip ayrı kaplarda haşlayın. Soğanı sudan geçirip süzün.

Elli gram bitter çikolatayı küçük parçalara bölün. Tereyağı, şeker, çikolata ve suyu tencereye alın.

Yaklaşan yaz günleri için mükemmel bir tatlı. Meyve şöleni... Sunumuyla da oldukça iştah açısı olan bu tatlıyı Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç pastacısı anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri