Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kayısı soslu yaz tatlısı
Kayısı soslu yaz tatlısı
Pratik Kayısı soslu yaz tatlısı Tarifi

Malzemeler: (8 dilim için)
7 çorba kaşığı irmik
5 su bardağı süt
10 çorba kaşığı tozşeker
12 adet kayısı
1 çay kaşığı mahlep
2 çorba kaşığı tereyağı
sos için: yarım kg kayısı
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı pudraşekeri

Hazırlanışı: İrmik, süt, tozşeker ve kıyılmış kayısıları bir tencereye alıp, koşulaşana kadar pişirin. Mahlep ve tereyağını ilave edin. Karışımı ıslattığınız kek kalıbına boşaltın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Sosu için, çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları tencereye alın. Mısır nişastası, tarçın ve pudraşekerini ekleyin. Hafif koyu kıvam alana kadar pişirip, soğumaya bırakın. Süzgece alıp, süzdürün. Tatlıyı buzdolabından alarak dilimleyin. Üzerine sosu gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


İrmik, süt, tozşeker ve kıyılmış kayısıları bir tencereye alıp, koşulaşana kadar pişirin. Mahlep ve tereyağını ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Filiz Hanım'dan nefis bir çorba tarifi

Patlıcan, biber ve domatesleri ızgarada közleyip kabuklarını soyun. Biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkarın.

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün. Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın.

Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin. Sonrasında suyunu süzdürüp iyice yıkayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri