Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Crema Catalana
Crema Catalana
Pratik Crema Catalana Tarifi

Malzemeler:
200 mililitre süt
¼ adet limon kabuğu rendesi
1 adet tarçın çubuğu rendesi
2 adet yumurtanın sarısı
120 gram toz şeker
3 gram nişasta

Hazırlanışı:
Derin bir tencere içerisinde süt ,limon kabuğu rendesi ve tarçın çubuğu kaynatılır daha sonra ayrı bir yerde yumurta sarısı , toz şeker ve nişasta karıştırılır içerisine  kaynayan sütten bir miktar alınarak  iyice karıştırılır ve kaynayan süte ilave edilir koyulaşana kadar karıştırılır ve içerisindeki tarçın çubuğu alınır bir kup bardağına alınır soğutulur daha sonra bardağın kenarı kahverengi toz şeker ile pudingin üzeride isteğe bağlı olarak kurabiye veya meyve ile süslenir ve servis yapılır
Afiyet Olsun


Katalan usulü puding İspanyol tatlısı. Usta aşçı sizler için tarif verdi. Dünya mutfaklarını denemek isteyenler Mart ayında bu yemeği tadabilecek...

Son Aranan Yemek Tarifleri

avuk etini soğuk suyla yıkayın, kagıt havlu ile kurulayın, ortadan 2’ye kesin. Parçaları köri ile oyun, tuzlayın.

Kuzu etini bir tepsi içine alın. Kabuklarını soyduğunuz domates, soğan, sivri biber ve sarımsağı da irice doğrayıp tepsiye ilave edin.

Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip halka halka dilimleyin. Lahana yapraklarını incecik şeritler halinde doğrayın.

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı tozşekeri kaynatın.

Kremayı kısık ateşte ocağa koyun. Isınınca çikolatayı kırıp, içine atın. Krema kaynamadan ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri