Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bademli muzlu muhallebi
Bademli muzlu muhallebi
Pratik Bademli muzlu muhallebi Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta (buğday veya nişasta)
1 yemek kaşığı silme un (yani tepeleme değil)
1 su bardağı tozşeker
2 adet normal boy muz (çok iri olanlarını seçmeyin)
1 Türk kahve fincanı toz badem (veya Hindistan cevizi)
ayrıca 8-10 adet kakaolu bisküvi

Hazırlanışı: Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin. Sonra da dilimlenmiş muzları katıp yine ezip püre haline getirin. Üzerine kalan sütü ve şekeri ilave edin. Daha sonra kısık ateşin üzerine oturtun. Sürekli karıştırarak (tel çırpıcıyı öneririm) muhallebiyi kaynayıncaya dek pişirin. Kaynadıktan 1 dakika sonra ocaktan alın. Şimdi kaselere veya kup bardaklarına bisküvileri ufak ufak kırarak paylaştırın. Üzerlerine muhallebileri paylaştırarak koyun. En üste badem veya hindistancevizi serpiştirip, dolapta soğutup servise sunun.


Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Peynirleriyle meşhur Kars mutfağından değişik bir yemek tarifi... Biraz zahmetli bir yemek olabilir ama buna değer...

Badem dışında bütün malzemeyi karıştırıp, hamur yapın (hamurun kıvamı oldukça önemlidir.

Etten bıktım diyenler ya da vejeteryanlar için değişik bir tarif. Zencefil Restoran'ın sahibi sizler için yaptı...

Şeker, süt ve reçeli bir kapta çırpın. Şeker eriyince yumurta, kabartma tozu, tarçın-yenibahar karışımı, kuşüzümü ve unu eleyin.

kg taze sarımsak ve yarım kg taze soğanın beyaz kısımlarını 2 cm boyunda doğrayıp, soğuk suda dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri