Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Vişne reçeli
Vişne reçeli
Pratik Vişne reçeli Tarifi

Malzemeler:
1 kilogram vişne
1.5 kilogram tozşeker
1 adet limon

Hazırlanışı:
Meyvaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Üzerine toz şeker koyup bir gece bekletin. Ertesi gün 1 su bardağı soğuk su ekleyip orta ateşte kaynatın. Kaynadıktan 4-5 dakika sonra reçeli ateşten alıp toz şekeri bünyesine iyice alması için 4-5 saat bekletin. Daha sonra tekrar kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Reçeli ateşten almadan 4-5 dakika önce limon suyunu ilave edin.
 
Kaynak: Mutfak Rehberi
 
 
 


Meyvaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Üzerine toz şeker koyup bir gece bekletin. Ertesi gün 1 su bardağı soğuk su ekleyip orta ateşte kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine halka doğranmış havuçları ekleyin. 5 dakika kavurup, verev kesilmiş pırasaları ilave edin.

Polat Renaissance İstanbul Hotel pastane mutfağından Emrah Moğultay'dan muhteşem bir kek. Dışı kek, içi akışkan çikolata olan bu tada bayılacaksınız.

Katalan usulü puding İspanyol tatlısı. Usta aşçı sizler için tarif verdi. Dünya mutfaklarını denemek isteyenler Mart ayında bu yemeği tadabilecek...

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağında kavurun. Mercimeği ekleyip kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri