Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mandalina Kabuğu Reçeli
Mandalina Kabuğu Reçeli
Pratik Mandalina Kabuğu Reçeli Tarifi

Malzemeler: (15 Kişilik)
1 Kg Mandalina
1.5 Kg Toz Şeker
2 Su Bardağı Mandalina Suyu
1 Limon Suyu
 
Hazırlanışı:
Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin.
Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun. Kalan şekeri de üzerine dökerek buzdolabında 1 gece bekletin.
Karışıma mandalina suyunu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
Hazırladığınız reçel soğuyunca kavanoza doldurup ağzını tülbentle kapatın

maksimum.com


Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin. Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, yumurta, sıvıyağ, limon suyu, su ve tuzu yoğurma kabına alın. Bütün malzemeyi iyice özleşene dek yoğurun.

Sütü kaynatın. Pirinç ve bir tutam tuz ilave edip ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin.

Yeni tarifler arayanlar için İsa Usta'dan, sunumuyla da çok dikkat çekici bir reçete. İster sade, ister kuskus pilavıyla servis edebilirsiniz...

Fulden Ekinci'den lezzetli bir tarif

Lahanaların uç kısımlarını kesip kaynayan suya atın. 5 dakika haşlayıp süzün. Patates, havuç ve soğanı temizleyip küp küp doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri