Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ayva reçeli
Ayva reçeli
Pratik Ayva reçeli Tarifi

Malzemeler:
1 kilogram ayva
1.5 kilogram tozşeker
2 adet limon

Hazırlanışı:

Ayvaları yıkayıp istenen büyüklükte üçgen, küb veya dilimler halinde doğrayın. 1 adet limonun suyunu kattığınız suda bekletin.

Meyvaları süzüp üstünü örtecek kadar suyla 15 dakika haşlayın. Daha sonra şekeri katıp kıvamını alıncaya kadar kaynatın.

Ateşten almadan 4-5 dakika önce kalan limonun suyunu ilave edin.
 
NOT: Ayva reçelinde renk çok önemlidir. Koyu renkli reçeli tercih ediyorsanız ya kısık ateşte, ya da 5-6 adet ayva çekirdeği ekleyerek kaynatın. Açık renk ayva reçeli için ise yüksek ateş kullanın.


Ayvaları yıkayıp istenen büyüklükte üçgen, küb veya dilimler halinde doğrayın. 1 adet limonun suyunu kattığınız suda bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaları ve şekeri cam kaseye alın. Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir kabın üzerine yerleştirin.

Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin. Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun.

Beş yıldızlı aşçı İlknur Ateşoğlu'nun pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattığı truf pastayı evde kolayca yapabilecek, yeni tatlar deneme fırsatı bulacaksınız...

Kremayı kısık ateşte ocağa koyun. Isınınca çikolatayı kırıp, içine atın. Krema kaynamadan ocaktan alın.

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Haşlayıp suyunu süzdükten sonra çatalla ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri