Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ayva reçeli
Ayva reçeli
Pratik Ayva reçeli Tarifi

Malzemeler:
1 kilogram ayva
1.5 kilogram tozşeker
2 adet limon

Hazırlanışı:

Ayvaları yıkayıp istenen büyüklükte üçgen, küb veya dilimler halinde doğrayın. 1 adet limonun suyunu kattığınız suda bekletin.

Meyvaları süzüp üstünü örtecek kadar suyla 15 dakika haşlayın. Daha sonra şekeri katıp kıvamını alıncaya kadar kaynatın.

Ateşten almadan 4-5 dakika önce kalan limonun suyunu ilave edin.
 
NOT: Ayva reçelinde renk çok önemlidir. Koyu renkli reçeli tercih ediyorsanız ya kısık ateşte, ya da 5-6 adet ayva çekirdeği ekleyerek kaynatın. Açık renk ayva reçeli için ise yüksek ateş kullanın.


Ayvaları yıkayıp istenen büyüklükte üçgen, küb veya dilimler halinde doğrayın. 1 adet limonun suyunu kattığınız suda bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Derin bir kaba süt, yoğurt, sıvıyağ, yumurta, tuz, kabartma tozu ve aldığı kadar unu koyun. Ele yapışmayan bir hamur elde edip, 30 dakika dinlendirin.

Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Unun ortasını açıp, yumurta, yoğurt, 1 kahve fincanı sıvıyağ ve tuzu ilave edin.

Havucu küp küp doğrayıp az su ile yumuşayana kadar haşlayın. Yarma ve nohutla karıştırın. Bir kenarda beklesinler.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri