Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çilek marmeladı
Çilek marmeladı
Pratik Çilek marmeladı Tarifi

Malzemeler:
2.5 kilogram çilek
40 gram şeker
500 gram reçel şekeri
1 paket limon tuzu

Hazırlanışı:

Çilekleri yıkayın, süzün ve küçük parçalara bölün. Büyük bir tencereye yerleştirip şeker ve 250 ml. su ile karıştırın. En az 1 saat bekletin.

Kısık ateşte yavaş yavaş ısıtarak bir taşım kaynatın. Tencereyi ateşten alın ve 1 saat dinlendirin. Pişirdiğiniz çilekleri suyuyla birlikte üzerine tülbent serilmiş bir süzgeçten geçirin. Tahta bir kaşığın tersiyle bastırarak çileklerin mümkün olduğu kadar fazla kısmını süzgeçten geçirin.

Çilek püresini reçel şekeri ve limon tuzu ile karıştırın. Devamlı karıştırarak orta ateşte bir taşım kaynatın. Karıştırmaya devam ederek 3 dakika daha pişirin. Bu sırada üstte biriken köpükleri bir kevgir yardımıyla alıp atın.

Reçeli sterilize edilmiş cam kavanozlara doldurup kapaklarını kapatın. 2 dakika sonra tersyüz edin. 20 dakika sonra tekrar tersyüz edip tamamen soğumaya bırakın.
 
Kaynak: Mutfak Rehberi


Çilekleri yıkayın, süzün ve küçük parçalara bölün. Büyük bir tencereye yerleştirip şeker ve 250 ml. su ile karıştırın. En az 1 saat bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kırmızı lahanayı ince kıyıp tuzla ovun. Suyunu sıkın ve blenderden geçirin.

Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin. Havucu temizleyip dilimleyin. Soğanı küp küp doğrayın.

Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin.

Yumurta ve tozşekeri çırpın. Yarım su bardağı süt ve margarini ekleyip, tekrar çırpın. Kabartma tozu, kahve, kakao ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. 22 cm’lik yağlanmış kalıba dökün.

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri