Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebzeli tavuk
Sebzeli tavuk
Pratik Sebzeli tavuk Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 adet tavuk göğsü (200 gram)
yarım çay bardağı su + 1 su bardağı sıcak su
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2’şer adet patlıcan ve kabak
5 adet sivri biber
4 adet orta boy domates
5-6 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın. Suyunu çektikten sonra üzerine ince kıyılmış soğan ve sıvıyağı ilave edip, 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Patlıcan ve kabağın kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın. Patlıcanı acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin ve suyunu süzün. Sivri biberi de doğrayıp, patlıcan ve kabakla harmanlayın. Sebzeleri tavuğun üzerine ekleyin ve karıştırın. Domateslerin de kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Sebzelerin üzerine yayın. Ayıklanmış sarımsak ve sıcak suyu da katın. Maydanoz yapraklarını da serptikten sonra, orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


 


Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Geniş bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın. Küp şeklinde kesilmiş dolmalık kırmızıbiberi ve kabuğu soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin.

Kalorisi az olan bir makarna yemek isteyen makarna tutkunları için Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan pratik bir tarif...

Somonla avokadonun muhteşem uyumu. Somon tutkunları için denenmesi gereken bir tarif. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı sizler için anlattı...

Kerevizlerin kabuklarını soyun. Bir tencereye su koyun. Üzerine 1 adet limonun suyunu ilave edin ve kerevizleri haşlayıp süzün.

Lahana yapraklarını yıkayalım. İnce şeritler halinde doğrayalım. Şeritler uzunsa ikiye keselim. Tencerede tereyağını eritelim.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri