Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patates hamurlu mercimek
Patates hamurlu mercimek
Pratik Patates hamurlu mercimek Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
Patates hamuru için:
1 adet patates
1 su bardağı un
5 çorba kaşığı su
5 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz

Mercimek için:
1 su bardağı yeşil mercimek
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
4 su bardağı su
1 diş ince kıyılmış sarımsak
tuz, karabiber, kimyon, pulbiber

Hazırlanışı: Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin. Üzerine un, su, zeytinyağı ve tuz ekleyin. Elinizle yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alıp, bir parmak kalınlığında rulolar yapın. Daha sonra ruloları bıçakla yarım cm kalınlığında kesin. Üzerine hafifçe un serpin. Bir tencerede tuzsuz su kaynatıp hamurları içine atın. Yukarı çıktıklarında delikli kepçeyle tencereden alın. Mercimeği geceden ıslatıp, suyunu süzün. Zeytinyağını bir tencerede kızdırıp yemeklik doğranmış soğanı ve salçayı kavurun. Üzerine suyu ekleyin. Kaynayınca mercimek, sarımsak ve baharatı ilave edip 15 dakika pişirin. Hazırladığınız patatesli hamurları tencereye ilave edip 5 dakika daha pişirdikten sonra servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


 


Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin. Üzerine un, su, zeytinyağı ve tuz ekleyin. Elinizle yoğurup yumuşak bir hamur elde edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lahana yapraklarını tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın. Midyeleri 15 dakika suda bekletip süzün.

Öncelikle tavuk suyunu kaynatın ve bir kenara alın. Daha sonra iç harç için bir tencerede tereyağını eritip, dolmalık fıstığı hafif pembeleşene kadar kavurun.

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den çocukların severek yiyecekleri, sunumuyla da dikkat çeken bir pasta...

Kırım, Kafkas ve Balkan etkilerinin görüldüğü Eskişehir mutfağında hamurişleri ağırlıkta. Kapama da bunlardan biri...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri