Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kestaneli kabak tatlısı
Kestaneli kabak tatlısı
Pratik Kestaneli kabak tatlısı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
3-4 kg balkabağı
4 su bardağı tozşeker
350 gram kestane
5 su bardağı kıyılmış ceviz
sosu için:
150 gram bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı süt

Hazırlanışı: Kabağı temizleyip dilimledikten sonra tozşeker ilave ederek kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Bu arada kestaneyi de haşlayıp ayıklaşın. Pişen kabakları ezip, haşlanmış kestane ve ceviz ekleyerek karıştırın. Pasta kalıbını folyo ya da streç filmle kaplayarak püreyi içine yerleştirin. Bir gün süreyle buzdolabının alt tarafında demlendirin. Sosu hazırlamak için bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İçine tereyağı ve sütü ilave ederek inceltin. Kalıptan çıkardığınız pastayı servis tabağına alın. Üzerine sosu gezdirip dilediğiniz şekilde süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.


İftar sonrası keyifle yenilebilecek hafif bir tatlı tarifi..

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çocuklar için çikolatalı bonbonlar

Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı için basit ve lezzetli bir et yemeği tarifi. Osmanlı ve saray mutfağının yemeklerinden biri olan bu tarifi mutlaka deneyin!

Kayısıların alt kısımlarında çarpı biçiminde ince yarıklar açıp kaynar suya atın. Hemen soğuk suya çıkarıp süzün, kabuklarını soyun. Yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın.

Deniz taraklarını derin bir tavada yumuşayana dek haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. 2 diş sarımsağı ve maydanozları ince ince kıyın.

Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri