Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Gerdan haşlama
Gerdan haşlama
Pratik Gerdan haşlama Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
6 dilim kuzu gerdan
6 adet orta boy patates
6 adet küçük boy havuç
iki buçuk su bardağı su
tuz, karabiber

Sosu için: 3 iri diş sarımsak
yarım çay bardağı sıvıyağ
3 dal taze nane
yarım limonun suyu

Hazırlanışı: Gerdanı düdüklü tencereye alıp üzerine soyulmuş patates ve havucu bütün olarak yerleştirin. Suyunu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 30-35 dakika pişirin. Kapağını açıp tuz ve karabiber ilave edin. 5 dakika kapağı açık olarak pişirip ocaktan alın. Diğer taraftan sosu hazırlamak için, sarımsakları ezip, sıvıyağda kavurun. Ocağı kapatıp üzerine ince kıyılmış nane ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Yemeği tabaklara alap üzerine sosu gezdirerek servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


 


Sağlıklı ve lezzetli iftar sofraları için hafif bir yemek.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuklar, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yumurtadan oluşan sosta bir gün dinlenir. Parmak büyklüğünde çubuk çubuk kesildikten sonra, galeta ununa bulanıp kızgın yağda 2 dakika kızartılır.

200 KALORİ Diyet yapmak isteyenler için çok pratik bir çorba. Sıcak yaz günlerinde sizi hafifletecek bir tarif...

Margarini bir tavada eritin. Taze soğanı, sivribiberi, mantarı ve taze fasulyeyi katıp, 3-4 dakika daha fasulyeler hafif diri kalacak biçimde pişirin.

Pazı yapraklarını yıkayıp süzün ve ıri iri kıyın. Soğanı ince doğrayıp teflon tavada biraz çevirin.

Lübnan, Cezayir ve Filistin'de oldukça sık yapılan bir Arap yemeğidir. Genelde falafel ve humusun yanında, pidelerle beraber servis yapılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri