Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında peynirli sigara böreği
Fırında peynirli sigara böreği
Pratik Fırında peynirli sigara böreği Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 adet yufka
250 gram beyaz peynir
1 demet maydanoz
yarım demet nane
karabiber
üzerine: 1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıcak su

Hazırlanışı: Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın. Orta boy bir fırın tepsisini yağlayın. Yufkaları önce dörde, sonra her bir parçayı da ikiye kesin. Toplam 8 parça yufka elde edin. Üçgen şeklindeki yufkanın geniş kısmına peynirli harçtan koyun ve sigara böreği şeklinde sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye dizin. Üzerlerine su ile açtığınız yoğurttan sürün. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv okuyucularınden Sevinç Akyol'dan farklı bir balık yemeği tarifi

İtalyan yemekleri denemek isteyenler için ustasından farklı bir tarif. İtalyan Miclangeli De Lavrates sizler için hazırladı...

Yaklaşan yaz günleri için mükemmel bir tatlı. Meyve şöleni... Sunumuyla da oldukça iştah açısı olan bu tatlıyı Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç pastacısı anlattı...

Patlıcanları doğrudan plaka veya kömür ızgarası ateşi üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır.

Tencerede tereyağını eritip kuşbaşı eti kavurun. 1 fincan su ekleyip kısık ateşte iyice pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri