Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Balıklı börek
Balıklı börek
Pratik Balıklı börek Tarifi

Hiç balıklı börek denediniz mi? Çırağan Sarayı Sous Chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çok özel bir börek tarifi verdi.

Malzemeler:
20 gr taze Levrek fileto (ince uzun doğranmış)
10 gr havuç julien
10 gr kabak julien
10 gr domates julien
10 gr kuru soğan
15 gr taze kaşar
5 gr taze doğranmış karışık baharat 
2 gr tuz
1 gr biber
½ çbk tereyağ ya da margarin
Üçgen kesilmiş taze yufka

Hazırlanışı: Bir kap içerisine tereyağı ya da margarin konulup eritilir, daha sonra sırasıyla soğan, havuç, kabak, domates ve levrekler atılıp hafif sotelenir, tuz, biber ve baharatlar ilave edilir. Bu karışım dinlendirmeye bırakılıp rendelenmiş kaşarı ilave edilir.. Üçgen kesilen yufkalara bu iç konulup sarılır. Derin ve kızgın yağda börekler kızartılır ve servis edilir.


Hiç balıklı börek denediniz mi? Çırağan Sarayı Sous Chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çok özel bir börek tarifi verdi.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İnce kıyılmış maydanoz sapı ve küp doğranmış havucu su ile birlikte tencereye alıp kaynatın.

Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine halka doğranmış havuçları ekleyin. 5 dakika kavurup, verev kesilmiş pırasaları ilave edin.

Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin.

Vişneleri oda sıcaklığına getirip blendere alın. Üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip birlikte çekin.

Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp, süzün. Tereyağı ile yağladıktan sonra servis tabağına alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri