Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bademli tavuk ile farklı islim kebabı
Bademli tavuk ile farklı islim kebabı
Pratik Bademli tavuk ile farklı islim kebabı Tarifi

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için islim kebabına farklı bir yorum getirdi. Sunumuyla da muhteşem görünen bu yemek tarifi, bayram sofralarınızı tatlandıracak.

Malzemeler :
60 gr tavuk but cüp doğranmış
20 gr taze iç badem temizlenmiş
30 gr küp dolma biber (3 farklı renkde)
20 gr domates küp
20 gr soğan küp
5 gr sarımsak
5 gr karışık taze baharat
½ su bardağı etsuyu
Izgara edilmiş 3’er dilim patlıcan, kabak ve havuç
½ kuçük domates
1 adet sivri biber
1 çbk ekşi kaşar rendesi

Hazırlanışı: Öncelikle içi hazırlamak için bir tava içerisinde sırasıyla soğan, sarımsak, badem, biber, küp tavuk butu ve domatesi soteleyip pişirilir. Tavuklar pişince bir miktar et suyu, kıyılmış baharatlarımızı, tuz biber ilave edilerek lezzetlendirilir. Izgara edilmiş patıcan, kabak ve havuç şeritleri bir kase içerisine sırasıyla yerleştirilip hazırlamış olduğumuz iç ile doldurulup kenarları iyice kapatalır. Hafif derin bir tepsiye ters çevirip üzerine domates, biber ve kaşar peyniri ilave edilir. İçin artan sosu üzerine gezdirilip tepsiye yayılır. 180 C’lik fırında peynir eriyip domates ve biber pişene kadar bekletilir. Fırından çıkarılıp bir tavaya aktarılır ve üzerine tekrar sosundan gezdirilerek servis edilir.


Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için islim kebabına farklı bir yorum getirdi.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Güvece yerleştirdiğiniz yağlı kağıdın içine ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı yerleştirin.

Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyln. Elinizle ince ince didin, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, 1 çorba kaşığı unu, yağda kavurun, 1 su bardağı sütü ilave edin.

Ayıklanmış, derisi alınmış ve 1 parmak uzunluğunda doğranmış balığı una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin.

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Kıymayı bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, yumurta, ekmek içi, kimyon, tuz, karabiber ile yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayarak teflon tavada her tarafını kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri