Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kapalı pizza
Kapalı pizza
Pratik Kapalı pizza Tarifi

Malzemeler:
500 gr un
yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
yeterince su

Hazırlanışı: Unun ortasını açın. Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin. Bir kaşık salçayı suyla açın, içine körü, kekik, fesleğen ile karıştırılmış yağ ve tuzu, karabiberle birlikte karıştırın. Hamuru bezelere ayırın, biraz mayalandırın. Merdaneyle büyük tabak boyunda hamuru açın. Fırın tepsisine alın. Sosu üzerine sürün. Kaşar peyniri ve istediğiniz malzemeleri koyun (sucuk, salam, domates, biber vs.). hamuru kapatıp yarım ay şekli verin. Parmak uçlarınızla iki hamuru kaynaştırın. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.


Unun ortasını açın. Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Kıymayı bir gün önceden bir kere çektirin. Kıymaya karbonat karıştırarak yoğurun. Bir gün bekletin.

Biberleri yıkayıp kurulayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp biberleri kızartın. 5-6 biberi süsleme için ayırıp kalanının servis tabağına dizin.

Geniş bir salata kabının içersine göbek salatayı doğrayıp ananas, dana jambon, tavuk jambon ve mısır ilave edin. Üzerini lahana, domates, havuç, salatalık, roka ile süsleyin.

Yağısız köftelik kıymayı derin bir yoğurma kabının içine aktarın. Üzerine dövülmüş sarımsakları, irmik ve yulafı aktarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri