Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Hawaiian pizza
Hawaiian pizza
Pratik Hawaiian pizza Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
180 gram mozzarella peyniri
5-6 dilim jambon
5-6 adet mantar
1-2 dilim ananas
hamur için: yarım kg un
bir buçuk çorba kaşığı yaş maya
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı soğuk su, tuz
domates sos için: 2 adet büyük boy domates
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş sarımsak
tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı: Mayayı ılık suda karıştırarak eritin. Oda sıcaklığında 15 dakika bekletin. Unun yarısını, soğuk suyu, zeytinyağını ve tuzu da katarak yoğurun. Kalan unu azar azar ekleyip yoğurmaya devam edin. Esnek bir hamur elde edince hafif yağlanmış bir kaba alıp, üzerini bezle örterek 1-2 sat bekletin. Bekleyen hamuru tekrar yoğurun. Hamurun açılacağı zemine mısır unu yayıp hamuru elinizle yuvarlayarak 30 cm çapında bir daire olana kadar büyütün. Sos için domatesleri rendeleyin. Sarımsakları sıvıyağda soteleyin. Rendelenmiş domates ve salçayı ekleyip kısık ateşte pişirin. Tuz, karabiber ve kekik ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Sos ılındıktan sonra hamurun üzerine yayın. Mozzarella peynirinin 2/3’ü ile sosun üzerine kapatın. Peynirin üzerine jambon, mantar ve ananas dilimlerini yayın. Kalan peyniri de en üste serpin. Önceden ısıtılmış 260 derece fırında 6 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Mayayı ılık suda karıştırarak eritin. Oda sıcaklığında 15 dakika bekletin. Unun yarısını, soğuk suyu, zeytinyağını ve tuzu da katarak yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru merdane ile 1,5 -2 cm kalınlığında açın.

Tavuk göğsünü suda haşlayıp didikleyin. Ispanak köklerini sirkeli suda bekletip iyice yıkadıktan sonra doğrayın ve tavuk göğsünü haşladığınız suyun içinde haşlayın.

Mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp, süzün. Üzerine su ilave edip, pişmeye bırakın. Kesme hamur ya da makarnayı ekleyip 10 dakika pişirin.

Taze fasulyeleri temizleyip ortadan ikiye kesin. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.

Şeker, süt ve reçeli bir kapta çırpın. Şeker eriyince yumurta, kabartma tozu, tarçın-yenibahar karışımı, kuşüzümü ve unu eleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri