Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yufkalı pilav
Yufkalı pilav
Pratik Yufkalı pilav Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı margarin
1 kutu garnitür konserve
bir buçuk su bardağı et suyu
dereotu, tuz, 1 adet yufka

Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp, 3 çorba kaşığı margarin ile kavurun. Garnitürü ekleyin. Tuz ve et suyunu katıp, 15 dakika kısık ateşte pişirin. Daha sonra pilavı ocaktan alıp, ince kıyılmış dereotunu ilave edin. 15 dakika demlenmeye bırakın. Ayrı bir yerde, yağladığınız yuvarlak bir kaba, yufkayı serin. Üzerine pilavı koyun. Yufkayı pilavın içine doğru kapatın. Üzerine çok az yağ ve su sürün. 200 derece fırında 30 dakika, üzeri kızarana dek pişirin. Daha sonra fırından aldığınız pilavı, servis tabağına ters çevirip, yerleştirin. Dilimleyerek servis yapın.


Pirinci yıkayıp, 3 çorba kaşığı margarin ile kavurun. Garnitürü ekleyin. Tuz ve et suyunu katıp, 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İtalyan mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan Ravioli, üç aşamalı bir yemek. Crowne Plaza Hotel'in usta aşçısı Ali Elikkaya sizler için anlattı...

Fırın kabına yağlı kağıt yayın. Elma ve armutları dilimleyip soyun ve çekirdeklerini çıkartıp fırın kabına dizin.

Patlıcanı alacalı soyun. İnce ve yuvarlak şekilde dilimleyin. Soğanları da halka halka dilimleyin.

Yumurta, dereotu, beyaz peynir, yoğurt ve sıvıyağı blendırdan geçirin. 1 adet yufkayı temiz bir zemin üzerine serin.

Margarini tencereye alın. İyice eriyince üzerine yarım kg unu ilave edip, orta ateşte en az 20-25 dakika kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri