Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yufkalı pilav
Yufkalı pilav
Pratik Yufkalı pilav Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı margarin
1 kutu garnitür konserve
bir buçuk su bardağı et suyu
dereotu, tuz, 1 adet yufka

Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp, 3 çorba kaşığı margarin ile kavurun. Garnitürü ekleyin. Tuz ve et suyunu katıp, 15 dakika kısık ateşte pişirin. Daha sonra pilavı ocaktan alıp, ince kıyılmış dereotunu ilave edin. 15 dakika demlenmeye bırakın. Ayrı bir yerde, yağladığınız yuvarlak bir kaba, yufkayı serin. Üzerine pilavı koyun. Yufkayı pilavın içine doğru kapatın. Üzerine çok az yağ ve su sürün. 200 derece fırında 30 dakika, üzeri kızarana dek pişirin. Daha sonra fırından aldığınız pilavı, servis tabağına ters çevirip, yerleştirin. Dilimleyerek servis yapın.


Pirinci yıkayıp, 3 çorba kaşığı margarin ile kavurun. Garnitürü ekleyin. Tuz ve et suyunu katıp, 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuşbaşı eti bir tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

1 kg kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp,yarım çorba kaşığı tuzla karıştıralım.Eti kavuracağımız tencereye 125 gr. margarini alalım.

Patatesi haşlayın. Rendenin ince tarafı ile rendeleyip, püre yapın. Ilık süte kuru maya ve kesmeşekeri ilave edip, kabartın.

Patatesleri haşlayıp süzdükten sonra kabuklarını soyun. Derin bir kaseye alın ve tuz ekleyip iyice ezin.

Yemekevi.tv okuyucularınden Elif Kılıç'tan yine çok pratik, lezzetli bir tarif. Peynirli patlıcan kızartmasını mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri