Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yufka tabakta pilav
Yufka tabakta pilav
Pratik Yufka tabakta pilav Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı şehriye
1 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
tuz
servis için: 1 adet yufka
yağda kızarmış spagetti makarna

Hazırlanışı: Tereyağını ocağa koyup, eriyince şehriyeyi kavurun. Üzerine yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyip, bir-iki çevirin. Daha sonra suyu ve tuzu katıp tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Servis için, yufkadan bir kase büyüklüğünde parça koparıp, yağlanmış başka bir fırın kabına yerleştirin (bu şekilde 4 adet kase oluşturun). Kapları sıkıştırıp, iki kase arasındaki yufka fırında “kıtır” olana kadar pişirin. Çıkartıp soğuttuğunuz yufka kaplarının içine pilav koyun. Yağda kızarttığınız spagetti’leri de pilava saplayarak servis yapın.


Tereyağını ocağa koyup, eriyince şehriyeyi kavurun. Üzerine yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyip, bir-iki çevirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

5-6 dal taze sarımsağı kıyın. Derin bir kasede sarımsak, 3 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi iyice çırpın.

Yemekevi.tv okuyucularınden Osman Salkım'ın gönderdiği beşamel soslu çipura balığı tarifini mutlaka deneyin...

Harç malzemesini karıştırıp, suya batırıp çıkardığınız kabak çiçeklerinin içine doldurun.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Böbrekleri uzunlamasına ikiye kesinlikten sonra küçük parçalara ayırın. Büyük bir tavada margarin ve çiçekyağını kızdırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri