Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Soğuk Lahana Aşı
Soğuk Lahana Aşı
Pratik Soğuk Lahana Aşı Tarifi

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
Yarım kg kuru soğan
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolma fıstığı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kuru nane
1 su bardağı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı yenibahar
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı karabiber
2 adet limon suyu
Yeteri kadar tuz
6 adet Lahana yaprağı
 
Hazırlanışı:
Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın.Yağı tencerede kızdırıp, soğan ve fıstığı ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye ilave ederek kavurmaya devam edin.
Lahana yapraklarını 1 cm kalınlığında kıyın. Buharda hafif pişirip süzün. Pirinci ilave edip üzerini kapatacak kadar sıcak su ilave edin. Tencereye yıkanmış üzüm, tuz ve şekeri de ilave edin. Son olarak baharatları, kıyılmış dereotu ve kuru naneyi ilave edip pişirin.
Piştikten sonra üzerine limon suyu gezdirip dinlendirin. Soğuyunca servis tabağına alıp servise sunun.


Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın.Yağı tencerede kızdırıp, soğan ve fıstığı ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Avokadoları yıkayıp suyunu süzdükten sonra ortadan uzunlamasına ikiye kesin.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekleterek çözülmesini sağlayın. Düz bir zemine yayıp büyükçe bir bardakla kesin.

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin.

Tahin Helvası'nı iyice ezin. Üzerine limon suyunu ilave ederek iyice yedirin. Bir güvece yaydığınız malzemeyi firında 10 dakika kızartın. Hafif ılınınca servis yapın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri